Öncelikle “mutlu çocuk” olarak yetiştirmeyi amaçladığımız öğrencilerimizin, gelecekte düşledikleri yerde olabilmeleri bizim için çok önemli. Seviyelerini belirleyip her birini kendilerine uygun programlarla eğitmek ve yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlamakta. Bireyin hayata hazır olmasının yolu, şüphesiz ki kendini tanımasından geçiyor. Kendini tanıyan, kültürel-sosyal becerilerini keşfeden ve ailesi ile yeteri kadar vakit geçiren her birey, mutlu birer birey olarak yetişiyor.
İşte bizler de tam bu nedenle, akademik programımızın dışında kalan zamanlarda; öğrencilerimiz hem kendilerini tanıyıp keşfetsin hem de aileleri ile kaliteli vakit geçirebilsinler için diye “Yaşayan Okul” konseptini hayat geçirdik. Öğrencilerimizin aileleriyle birlikte sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri beraber gerçekleştirebilecekleri “Yaşayan Okul”, hafta sonları öğrenci ve velilerimizin kullanımına açık.
Sosyal Etkinliklerimiz
Aile Katılımlı Atölyeler
Çocuğu anlamanın ve tanımanın en önemli yolu aileyi anlamak ve tanımaktır. Çocuk ailenin diğer üyelerinden etkilenirken ailenin diğer üyeleri de çocuğu etkiler. Aile içerisinde sürekli yaşanan bir etkileşim söz konusudur.
Aile katılımlı atölyeler, çocukların okuldaki eğitim süreçlerine ailelerin de aktif olarak katılmasını sağlayan aktivitelerdir. Bu etkinlikler, çocukların eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra ailelerin de çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmesini sağlar. Bunun yanı sıra, aile katılımı etkinlikleri çocukların sosyal becerilerini de geliştirir.
Aile Katılımlı atölyelerimizdeki aktiviteler hem çocukların hem de ailelerin keyifli zaman geçirmesine olanak tanır. Ailelerimizin çocuklarımızın eğitim hayatlarına aktif olarak katılmaları, onların gelecekleri için atacakları adımlarda önemli bir rol oynamaktadır. Aile katılımlı atölyelerimiz sayesinde aileler ve çocuklarımızın hayatlarına dokunmayı, onların eğitimlerinde aktif rol almayı ve aynı zamanda birlikte keyifli zaman geçirmeyi mümkün kılıyoruz.
Söyleşiler
Hayatta en kalıcı ve etkileyici öğrenmenin deneyimlerle olduğu düşüncesinden yola çıkarak eğitim programımızda gerçek yaşam deneyimlerine, dolayısıyla da söyleşilere önemli bir yer verilir.
Gerek temel derslerde gerek branş derslerinde günlük yaşam bağlantılarını kurmak için yüz yüze veya online platformlarda çeşitli fırsatlar yaratılır. Bu; okulumuzun bahçesinde bir gözlem, bir müze gezisi veya alanında uzman bir kişi ile söyleşi olabilir. Yapılan her çalışmada olduğu gibi burada da önemli olan öğrencinin aktif olmasıdır. Yapılacak söyleşi öncesinde gerekli araştırmanın yapılmasına, ön bilgi alınmasından etkinlik sürecinde aktif öğrenme yöntemlerinin kullanılmasına, etkinlik sonrasında ise değerlendirme ve paylaşım bölümüne kadar öğrencinin aktif olması esastır.
Festivaller
Kurum kültürümüzü yansıtan her yıl gelenekselleşen festivallerimiz, tüm öğretmenlerimizin öğrencilere entelektüel anlamda, dünyaya açılan kusursuz bir eğitim verme konusunda ortak isteğini yansıtırken öğrencilerimizin özgüvenini geliştirmeyi amaçlar.
Festivallerimiz, değerlerimize sadık kalan eylemlerimizin tutarlılığını ve eğitim alanındaki zengin mirasımızı göstermektedir.
Kurum Projemizde, tüm öğrencilerimizin başarısını sağlamak, aydın vatandaşlar yetiştirmek ve projede belirlenen hedeflere velileri dahil etmek için uygulanan somut çalışmalara yer verilmiştir.
Bu konsepte uygun olarak tasarlanan kampüsümüzde; sınıf bostanlarında mevsimine uygun sebze üretiminden çeşitli cinslerdeki kümes hayvanlarına; taş fırında ekmek pişirmekten doğal yoğurt yapımına söyleşi ve konser etkinliklerine kadar pek çok etkinlik ailecek gerçekleştirilebiliyor. Böylece; yeteneklerinin ve yapmaktan keyif aldıkları uğraşların farkına varan öğrencilerimiz, bir yandan kendilerini tanıyor bir yandan da aileleriyle birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bu sayede ‘’İyi bir insan” olarak yetişen öğrencilerimiz, “mutlu bir çalışan” olmak için, geleceğe güvenle adım atıyorlar.
Aileler ve Etkinlikler
Öğrencilerin, aileleriyle kaliteli zaman geçirebilmelerini sağlamak adına, “Eve ödev vermeme” prensibini benimsiyoruz. Bu çerçevede, çocuklarıyla az vakit geçirdiği için üzülen, kaygılanan ve kendi hobi saatlerinden fedakârlık yapan anne-babaları da “Yaşayan Okul” konseptiyle kucaklıyoruz. Yaşayan Okul’da sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif, tarımsal alanlarda yapılacak çok şey var!
Öğrencilerimizin fiziksel ve kişisel gelişimlerini doğru bir biçimde tamamlamaları, mutlu birer birey olarak hayatlarına devam edebilmeleri için; akademik programlarla birlikte sportif, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerin koordineli olarak yürütülmesi gerektiğini biliyoruz. Akademik eğitim ve onu destekleyen deney, gezi ve gözlem gibi etkinlikler dışında; öğrencilerimizin fiziksel ve kişisel gelişimlerini destekleyip öğrenme becerilerini güçlendiren tüm etkinliklere önem veriyoruz. Yaşayan Okul, öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilme becerilerini geliştiren, onlara özgüven kazandıran tüm bu etkinlikleri, aileleri ile birlikte gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. Yaşayan Okul sayesinde bizler; başarılı, sağlıklı, mutlu, kendine güvenen, başaracağına inanan, içinde bulunduğu toplumun değerlerini gözeten, ailesini önemseyen ve farklı kültürel değerleri anlayan bireyler yetiştiriyoruz.